Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Stort artistslipp - helhusfest på Høvleriet

2. juni 2023

Fredag og lørdag under Sildajazz blir det helhusfest på Høvleriet. Da kan man kjøpe en billett pr dag og gå fra scene til scene i hele det eventyrlige Høvleriet-komplekset: Høvleriet, Garasjebryggeriet, Bodegaen og Almenningen Bybad.

«Høvleriet er en veldig spennende ramme å lage festival i» sier festivalsjef Andreas R Meland, som faktisk begynte sitt arrangørvirke nettopp på Høvleriet for snart 25 år siden. «En festival skal by på fortettet og god stemning, og muligheten for å oppdage musikk du ikke kjente til fra før. Begge deler skal bli mulig her under Sildajazz i august».


Fredag 11. august
Kim Myhr og Kitchen Orchestra
Fredagskvelden begynner med at man kan la seg bli omfavnet av lyd fra kritikerfavoritt Kim Myhr og Kitchen Orchestra fra Stavanger. Musikken er intens, fysisk og sanselig, og til tider tett på grensen til det psykedeliske.

IMPRO - Sildajazz spesial
I samarbeid med Haugesund Teater blir det IMPRO – Sildajazz spesial. Nyinnflytta Kolnesbu Ole Leirvik og Haugesund Teaters skuespillere stiller opp på Garasjebryggeriet for å improvisere frem scener og situasjoner sammen med tre fremragende håndplukkede musikere: Nils Økland, Rolf Erik Nystrøm og Øyvind Skarbø.

Andreas Røysum Ensemble og Sofie Tollefsbøl
En sommerkveld på en jazzfestival bør krones med et real fest av en konsert – og det er nettopp det vi skal få av kruttønnebandet Andreas Røysum Ensemble og Sofie Tollefsbøl (Fieh)

DJ Lovemachine
Mange jazz- og musikkelskere har årets festivalmusiker Paal Nilssen-Love høyt oppe på lista over yndlingstrommiser. Det mange ikke vet er at han også er en fantastisk DJ: DJ Lovemachine. Paal er nesten konstant på turné over hele kloden og drar alltid innom platesjapper hvor enn han er. Som DJ er han kjent for å dra musikk fra alle verdenshjørner inn i settene sine, med spesielt fokus på land som Etiopia, Columbia, Brasil og USA!


Odin

Byens egen Odin slår seg frem og det blir mer og mer klart at vi har med en svært slagkraftig og særegen artist å gjøre. På det ferske albumet ‘Hoohahs and cat calls’ har han slått seg sammen med et annet bysbarn: Bjørn Berge. Albumet er club blues, med Bjørns gitarer og Odins produksjon, og hadler om tapt kjærlighet, klimaendringer, sex og ensomhet og har fått makeløst gode kritikker. Releasekonserten på Garasjebryggeriet tidligere i år var et av årets konserthøydepunkt og fikk oss til å sporenstreks sikre oss en konsert med Odin til årets Sildajazz.

Lørdag 12. august
Paal Nilssen-Love og Terrie Ex
Årets festivalmusiker Paal Nilssen-Love ønsket selv å få spille en duokonsert med den legendariske gitaristen Terrie Ex under festivalen. De to har kjent hverandre i flere tiår, og har gitt ut en rekke album sammen. Terrie Ex er best kjent for sitt arbeid med rockebandet The Ex fra Nederland. The Ex er uten tvil et av Europas mest interessante rockeband og har i 30 år vært med på å dytte grensene for musikk og politiske tekster. En formidabel gitarist, som fremfører sin unike rytmikk, egenartede tonalitet og er vanvittig fysisk i sin tilnærming til eget instrument og improvisasjonen.

Blåsenborg Rekreasjonslag
Blåsenborg Rekreasjonslag tar turen fra Stavanger og loser deg ut av det som måtte være igjen av mørketidsdepresjon og inn i euforien sammen med et overraskende knippe gjester! Bandet spiller afrobeat-klassikere etter kanoniserte skikkelser som Fela Kuti og andre storheter fra Vest-Afrika. Publikum kan (og bør) forvente dansbar musikk, med Vestlandets hippeste rytmeseksjon; og et fjellstøtt komp. Oppå dette utrolige kompet flyter det med messing, treblås og vokal, som veksler mellom det varsomme og det brutale. Blåsenborg Rekreasjonslag går hardt ut, og gir seg ikke!


Nelly Moar

Sildajazz skal være med på å dyrke frem det nye store, og gi publikum det de ikke visste de ville ha. I år er vi er stolte av å få introdusere det bergensbaserte supertalentet Nelly Moar for vårt publikum. Hun har allerede opparbeidet seg et rykte som en begavet liveartist og har klart kunststykket å få alle låtene hun har sluppet listet på P3X, mens «More» og «Pussyboy» i tillegg har blitt listet på P3. Nelly Moar har alt: en fantastisk stemmeprakt, et usedvanlig egenartet uttrykk, og ikke minst en Spellemann-nominert debut EP full av fengende og stilsikre låter som får en til å hige etter mer. Dette er dampende het RnB med preg av soul, pop og jazz. Inspirasjon henter hun fra favoritter som Erykah Badu, D’Angelo, Kaytranada, Daniel Caesar og Joyce Wrice. Nelly Moar er klar til å dominere R&B-scenen!


DJ Miss Tati
Miss Tati(DJ sett) er mest kjent fra sitt eget band og fra prosjektet Angola 70 – og for å skape fyrverkeri på scenen. Når hun tar på seg DJ-hatten spiller hun rytmisk musikk fra Afrika og diasporaen: alt fra dancehall til baile funk, og som vanlig et deilig utvalg av afrobeats, afro house, kuduro og basstunge hybrider av disse. Hele Høvleriet danser!