Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗
Frivillig

Sildajazz er en stor dugnad og et felles løft! Takk for at du ønsker å bidra som frivillig på Sildajazz!

Meld deg på via dette skjemaet.

Ta gjerne kontakt med oss på e-post post@sildajazz.no

Som frivillig på Sildajazz får du muligheten til å oppleve festivalen fra innsiden. Her får du ta del i mange spennende oppgaver, lære nye ting, få nye venner og større nettverk, og ikke minst - få fantastiske musikkopplevelser. Sildajazz er en av landets og distriktets største festival. Vi skal være en ambisiøs jazzfestival for alle og ønsker å samle og gi et godt tilbud til hele regionen.

Hva kan jeg bidra med?

Du trenger ikke å ha erfaring fra før, så lenge du har engasjement og godt humør.


Billettvakt/publikumsvert

Som billettvakt/publikumsvert vil du ta del i oppgaver som validering av billetter, vakthold inne i konsertlokalet, hjelpe til med forberedelser og rydding i lokalet, samt svare publikum på spørsmål. Som billettvakt/publikumsvert har du ansvar for at publikum blir godt ivaretatt og får en god og trygg konsertopplevelse.

Artistvert

Som artistvert får du ansvaret for en eller flere artister/band under hele deres opphold på festivalen. Du skal sørge for at de har det bra og har alt de trenger, og løse eventuelle utfordringer underveis. Artistverten må ha oversikt over all informasjon som er viktig for artisten/bandet som f.eks transporttider, overnatting og lydprøver.

Konsertansvarlig

Som konsertansvarlig har du ansvar for å se til at alt skjer i henhold til oppsatt plan på konsertstedet. Du er kontaktperson for artistvert/artister, teknikere, konsertstedets personell og de andre frivillige som jobber i tilknytning til konserten.

Transport

Sjåfør for artister (og instrumenter) til og fra konsertsted, og andre transportoppdrag som måtte dukke opp. Du må ha førerkort minimum klasse B og være en trygg og sikker sjåfør. Sildajazz leier biler (primært personbiler inntil 9-seter) og holder drivstoff.

Festivalkontor

Sitter i festivalkontorets sentrum og har oversikt over det som skjer. Svarer på henvendelser fra publikum, musikere, frivillige, teknikere, samarbeidspartnere, ledelse og alle andre. Er det spørsmål man ikke vet svaret på, henvises de videre til riktig person i Sildajazz.

Crew

Hjelper til der det trengs med diverse oppgaver. Av og til trenger vi også noen som kan ta i et tak og utføre oppgaver på kort varsel.

Hva får jeg som frivillig i SIldajazz?

 • Fantastiske musikkopplevelser og gratis adgang til konsertene dersom ledig plass (avhengig av gjeldende kapasitet og retningslinjer)
 • Sildajazz t-skjorte
 • Et godt sosialt miljø der du vil kunne få mange nye venner som deler din musikkglede og engasjement
 • Sosiale sammenkomster før og etter festivalen
 • Nødvendig opplæring og veiledning av oppgavene som skal utføres
 • Forsikring – Sildajazz har medarbeiderforsikring for alle frivillige, og gjelder når du er på jobb for festivalen

Hva forventer vi av deg?

 • At du stiller med ditt største smil, entusiasme og innsatsvilje.
 • At du møter opp til avtalt tid og jobber avtalte timer, samt gir beskjed i god tid hvis du må endre vakter eller ikke kan møte på avtalt vakt.
 • Du må gjøre deg kjent med vaktlister, instrukser og annen informasjon du får, og svarer på e-post og telefon
 • Du er edru på vakt – det er ikke tillat å nyte alkohol eller andre rusmidler når du er på jobb for Sildajazz og så lenge du har på deg frivillig-t-skjorten.

Når og hvor mye jobber jeg?

 • Vaktene blir normalt delt inn i dagvakter og ettermiddag/kveldsvakter (primært ettermiddag/kveldsvakter)
 • Som frivillig på Sildajazz jobber du i snitt 15 timer til sammen.

Sikkerhet og HMS

Sikkerhet er et felles ansvar og du må orientere seg om brannslukningsutstyr, nødutganger, og generelle sikkerhetsinstrukser der du jobber.

Sildajazz skal være en inkluderende og trygg arena for alle mennesker som ønsker å bidra til gode og samlende