Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Mari Kvien Brunvoll blir årets festivalmusiker under Sildajazz 2024

18. september 2023

«Sildajazz skal gi sjanser og ta sjanser, og under neste års festival har vi invitert Mari Kvien Brunvoll til å være årets festivalmusiker» sier daglig leder Andreas R Meland. Ordningen med å ha en festivalmusiker ble innført i 2021, og så langt har Nils Økland og Paal Nilssen-Love fått det ærefulle oppdraget. «Igjen ønsker vi velkommen et kortreist verdensnavn til et utvidet opphold i Haugesund. Mari har lenge vært en av de mest spennende utøverne på Vestlandet med en internasjonal karriere. Vi har aldri vært på en konsert med Mari uten å ha følelsen av å ta del i viktige musikalsk øyeblikk, og vi er derfor svært stolte av å få presentere en hel konsertrekke med henne i forskjellige lokaler under neste års Sildajazz.»

Komponisten, sangeren og lydkunstneren Mari Kvien Brunvoll er opprinnelig fra Molde, men har i en årrekke vært bosatt i Bergen. Hun studerte improvisasjonsmusikk ved Griegakademiet i Bergen, og har gitt ut ni album med ulike prosjekter, blant annet solo, med bandet Building Instrument og duo med Stein Urheim. Mari Kvien Brunvoll har turnert jevnlig i Norge og Europa siden 2008, og særlig har hun fått oppmerksomhet internasjonalt for sitt soloprosjekt hvor hun hovedsakelig bruker stemmen og elektronikk for å skape egenartede komposisjoner og improvisasjoner. Hun jobber også tverrkunstnerisk med dans, teater, film og lydinstallasjoner. De siste årene har hun også spilt på instrumenter som hun har skapt selv. Hun har deltatt på festivaler som Borealis, Ultimafestivalen, Moldejazz, Øyafestivalen og Nattjazz.

«Det er et privilegium å både få presentere samarbeidsprosjekter med helt eksepsjonelle musikere- og å spille solokonsert med nytt materiale på Sildajazz!» sier Mari Kvien Brunvoll. Program og konserter vil annonseres i løpet av høsten.

Mari har turnert mye som soloartist og har en egen evne til å sette fyr på et lyttende konsertpublikum. Hun er en sterk artist, med en stemme som bergtar fra første tone. På scenen omgir hun seg med et rikt utvalg elektroniske verktøy som sammen med stemmen og en finstemt popsensibilitet skaper intime lydbilder og knirkevakre sanger. Debutalbumet ble nominert til en Spellemann i åpen klasse. Det ble også hennes andre album med duoen hun har sammen med Stein Urheim. Låten «Everywhere You Go» fra soloalbumet skaffet henne et nytt og stort publikum etter at den allestedsnærverende musikeren og DJ´en Ricardo Villalobos oppdaget låten og gjorde en inspirert og lang remiks som har blitt strømmet mer enn 2,7 millioner ganger.

Foto: MKB