Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Haugaland Storband tildeles Sildajazz ærespris for 2023

14. august 2023

Haugaland Storband tildeles Sildajazz ærespris for 2023. Æresprisen ble delt ut for første gang i fjor, og gikk da til Bytunet Antikvariske Jazzensemble.

"Haugaland Storband er en hjørnestein i jazzmiljøet i vårt distrikt. I 35 år har de vært en viktig formidler av jazz, og et viktig og utviklende miljø for en endeløst lang rekke lokale utøvere. Under Sildajazz har storbandet samarbeidet med artister som Anthony Strong, Silya, Ole Børud og The Real Thing, og leverer alltid gnistrende konserter med stor energi og spilleglede. Vi vil med prisen takke og hylle alle som har lagt til rette, og som har bidratt gjennom disse årene, og alle som har drevet musikken og arbeidet videre. Vi håper at vi om 35 år fortsatt har et like vitalt Haugaland Storband. Arbeidet dere gjør har store positive ringvirkninger i hele musikkmiljøet."

Haugaland Storband har 35-års jubileum i år og feiret med jubileumskonsert med vokalistene Odd René Andersen, Unni Hilt og Johannes Støle foran et fullsatt og begeistret Festiviteten på fredag.

På bildet: festivalsjef Andreas Risanger Meland, initiativtager Jan Magne Jacobsen, tidligere dirigent Jonas Cisar Romme, dirigent Karl Christian Grønhaug, styreleder Geir Jørgensen og tidligere dirigent John Egil Henriksen.