Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Bredt og familievennlig gratisprogram i Bibliotekparken under Sildajazz.

8. august 2023

Fredag 11. august arrangeres det en storstilt mønstring av mangfoldet på Haugaland i Bibliotekparken med kulturelt program på scenen fra kl. 12 til kl. 18 og matbord med mat fra 14 forskjellige nasjonaliteter.

Lørdag blir det familiekonsert med Rasmus og Verdens Beste Band – som vi tør påstå kanskje er det viktigste som har skjedd innen norsk musikk for barn siden Knutsen og Ludvigsen. Sist bandet var i Haugesund fylte de Festiviteten to ganger sammen med elever fra Haugesund Kulturskole. De har vunnet fire Spellemannpriser og solgt mer enn 20 000 plater.

Haugesund Sparebank har vært en av Sildajazz sine viktigste støttespillere de siste årene. Banken er opptatt av en levende by og muligheten til å bidra til gode kulturopplevelser for alle, og derfor er det veldig gøy at de støtter festivalens satsing i Bibliotekparken.

«Som lokal sparebank ønsker vi å bidra til at Haugalandet er et godt sted å bo og leve, og ikke minst sørge for at den økonomiske støtten kommer flest mulig til gode. Sildajazz er en sentrumsfestival, som serverer flotte musikalske opplevelser og som setter farge på byen. Vi er opptatt av et mangfoldig kulturliv, og med økt satsing på gratiskonserter er vi med på å bidra til at Sildajazz er en festival for alle,» sier markedssjef Kathrine Kittang i Haugesund Sparebank.

Det blir garantert folksomt i parken disse dagene. Fjorårets familiekonsert med Maj Britt Andersen ble en stor suksess og fylte parken til randen. Arrangementene er gratis og åpne for alle.

«I en tid hvor mange opplever trangere kår og tynnere lommebok er det fint å kunne inkludere med gratiskonserter og forhåpentligvis bidra til en mer sosialt bærekraftig festival» sier Thomas Eide Wennesland i Haugesund Sparebank.

«Sildajazz har et tungt fokus på FNs bærekraftsmål, og det er inspirerende å få samarbeide med Haugesund Sparebank, som ligger et hestehode foran oss i dette feltet. Sildajazz vil bidra til økt sosial bærekraft på Haugalandet, og vi vil være for alle» sier festivalsjef Andreas Risanger Meland. «Vi er glade for at Haugesund Sparebanks bidrag hjelper oss med å gi et godt og tilgjengelig tilbud til enda flere enn det vi hadde klart på egenhånd.»