Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Åpningskonserten med Adam Douglas flyttes inn i Maritim Hall

9. august 2023

Været skaper noen utfordinger på festivalens åpningsdag, men vi kan ikke gi oss! Gratiskonserten med Adam Douglas kl 18.00 flyttes fra Kaiscenen og inn i Maritim Hall onsdag 9. august . Konserten er fortsatt gratis og åpen for alle. Dørene åpner 17.30. Før konserten blir det åpningstale ved ordføreren, prisutdeling og musikalsk innslag.


Adam Douglas har bodd i Norge siden 2008 men vokste opp i Oklahoma, USA, og har hentet mye inspirasjon derfra gjennom Howlin’ Wolf og Ray Charles’ flørt med country. Debuten som soloartist kom i 2015 med albumet «I May Never Learn». Det var likevel ikke før han deltok i, og vant, Stjernekamp på NRK i 2017 at han virkelig sang seg inn i hjertene til det norske folk! Han blander soul, gospel, jazz og roots i sin musikk. Som musiker er Adam Douglas den sjenerte fyren som blir et fyrverkeri på scenen, uansett repertoar. Adam henter inspirasjon fra soulmusikkens største stjerner. Adam stortrives på scenen, med et band som puster han i nakken og aldri lar ham hvile, ofte i samarbeid med både blåserekker, strykere og solister.

Arrangementet har kommet i stand som et spleiselag mellom Sildajazz og aktørene på kaien.

I tillegg til åpningskonserten med eget band stiller Adam Douglas som gjestesolist med Magnolia Jazzband på Komlejazz på Røvær torsdag 10. august under sitt opphold på festivalen. Det er fortsatt noen få billetter igjen til Komlejazz.