Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Valkyrien Allstars

Sildajazz sin åpningsdag avsluttes med en perle av en festkonsert!
Valkyrien Allstars selger ut konsertlokaler og topper plakater over hele landet. De har et nytt album på gang, og reiser rett fra Sildajazz og videre til Øyafestivalen.

Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. Bandet har dratt i nye retninger for hver utgivelse det har sluppet, og har endt opp med et helt særegent uttrykk de ikke deler med noen. Forrige studioalbum i rekken Slutte og byne vant en Spellemannspris og ligner mistenkelig på pop-musikk. For den observante lytter vil det likevel være tydelige henvisninger til norsk tradisjonsmusikk, ørkenblues og mye annet. Tittelsporet med samme navn ble raskt nærmest et mantra for folket fra sør til nord, og albumet ble hyllet som utgivelsesårets beste album på de fleste lister med strålende kritikker fra landets største medier.

Bandet består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene. Både på plate og live vanker energi, inderlighet, og overraskende vendinger på en seng av det som vanskelig lar seg simulere: gnistrende samspill.