Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Undergrünnen

Lør. 10. aug. 23:00
Høvleriet

Undergrünnen anno 2024 mikser 60-talls psykedelisk rock, afrobeat, jazz og minimalistisk new wave og blander sammen med Pål Jackmans sviende tekster om livets eksistensielle nonsens og tilværelsens uutholdelige likegyldighet. Det låter med andre ord fremdeles umiskjennelig Undergrünnen. Som om Paul Simon skulle bytta ut Ladysmith Black Mambazo med The Monks eller MC5 på Graceland-plata, som en anmelder kommenterte ved forrige korsvei. Bandet har blitt nominert til spellemannsprisen for begge albumutgivelsene og bandet er for tiden i studio med innspilling av album nr. tre kalt «Hauge Highlife».

Undergrünnen spilte sist på Sildajazz i 2021 under pandemien til disse «ekstatiske» ordene i Salt-peanuts og Jazz i Norge:
"Dette er morsomt, tøft som bare f…n, musikalsk nesten over alt der tøff musikk kan skapes, tenk ‘new wave goes prog, servert med en god dash sauerkraut‘, med et øsende, pøsende, prustende, pustende, påstående påståelighet om livets utholdelige meningsløshet. Life doesn’t give shit! Og takk for det, sier nå jeg.

Undergrünnen ga meg troen på at det er mulig! En gang! Et sted! Kanskje i Haugesund?"
–Johan Hauksnes / Salt-peanuts.no

"Jeg snek meg inn og fikk sett de siste, ekstatiske minuttene av Haugesunds-psychmonarkene i Undergrünnen på fredag. Det føltes mer som en ekte rockekonsert enn noe jeg har vært på siden mars i 2020»–Filip Roshauw – Jazzinorge.no

Undergrünnen denne gang er:
Pål Jackman - gitar og vokal
Per Steinar Lie - bass og vokal
Morten Jackman - trommer og vokal
Svein Olav Herstad - orgel

Konserten er en del av lørdagsbilletten til Høvleriet, og inkluderer også Mira Thiruchelvam og VNJE, Gard Nilssen Acoustic Unity, Stian Westerhus / Fennesz og Building Instrument.

Copyright Tord F. Paulsen