Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Trondheim Jazzorkester og Ole Morten Vågan

Spellemann-nominert og brennaktuell musikk!

Ole Morten Vågan er en av Norges mest ettertraktede bassister. Kanskje har du sett og hørt ham med kvintetten Motif, eller sammen med musikere som Thomas Dybdahl, Susanne Sundfør, Bugge Wesseltoft, Joshua Redman, John Scofield, Terje Rypdal, Maria Kannegaard, Nils Petter Molvær eller Jon Christensen? Spontankonserten med Tuva Syvertsen og Thomas Strønen under fjorårets festival vil nok også huskes av mange.

Det har vært et eventyr å følge Trondheim Jazzorkesters fremgang de senere år. Kritikerroste prosjekter med navn som Chick Corea, Pat Metheny, New York Voices, Joshua Redman og Jason Moran har fulgt hverandre som perler på ei snor. I tillegg har et knippe av Norges fremste jazzkomponister og utøvere samarbeidet med orkesteret om nye verk. Konserten med GURLS og orkesteret under fjorårets Sildajazz var et stort musikalsk høydepunkt, og førte i etterkant til at prosjektet ble booket til Europas største jazzfestival: North Sea Jazz festival i Nederland.

Bassist Ole Morten Vågan er for tiden kunstnerisk leder for jazzorkesteret, og det er hans eget audiovisuelle prosjekt «Plastic Wave» som kommer til årets festival. I tillegg til Vågans eventyrlige musikk får vi animasjoner og projeksjoner laget av tegneserieskaper Flu Hartberg.

Kirsti Huke – vokal
Amalie Dahl – altsax
Per Texas Johansson – sax og klarinett
Kjetil Møster – tenorsax og klarinett
Espen Reinertsen – tenorsax, bassklarinett
Eivind Lønning – trompet
Øyvind Brække – trombone
Josefin Runsteen – fiolin
Marianne B. Lie – cello
Ståle Storløkken – synth
Oscar Grönberg – piano
Gard Nilssen – drums