Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Thomas Dybdahl med Harald Hårfagre Kammerorkester

Ons. 7. aug. 20:00
Festiviteten

Thomas Dybdahl kommer til Sildajazz med det nye albumet «Teenage Astronauts» i bagasjen - Dybdahls 10. solo album siden debuten «that great October sound». Albumet er et samarbeid med Grammyvinnende produsent Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock m.fl), den legendariske arrangøren Vince Mendoza (Björk, Joni Mitchell m.fl) og tekstforfatter Edie Kuhnle Ottestad. Albumet består av sanger for hovedsakelig vokal, akustiske gitarer og strykeorkester. Det er et album Thomas selv sier han har hatt lyst til å lage i årevis, men som han har ventet med til de rette sangene og de rette samarbeidspartnerne var på plass.

Tekstforfatter Edie Kuhnle jobbet Thomas sist med på Oktober trilogien og publikumsfavoritter fra Dybdahl som Adelaide og Babe er begge skrevet sammen med Edie. Samarbeidet denne gang startet med samtaler om oppvekst og vennskap i Thomas sitt studio i Stavanger.

«Jeg har skrevet min del av låter om brudd og forhold opp igjennom årene, guilty as charged. Det er som regel disse historiene som får i gang min kreative prosess, men når jeg tenkte tilbake på min egen ungdomstid så gikk det opp for meg at min første hjertesorg ikke ble forårsaket av et brudd, men av min beste venn som plutselig fikk seg kjærest lenge før jeg syns den tanken var spesielt spennende selv. Jeg følte jeg skulle dø så knust var jeg når den jeg normalt tilbrakte alle dagene mine med plutselig hadde mer interessante ting å finne på enn å vøre med meg. Det å tenke tilbake på den tiden forsterket bare tanken om hvor intense disse vennskapene i oppveksten var. De jeg navigerte ungdomstiden sammen med og som jeg delte gledene og sorgene med var jo det viktigste i verden. Vi følte oss som oppdagere, udødelige til tider og snøfnugg til tider. Noen vennskap gikk over, noen endte i tårer og noen har vart til voksen alder. Dette er et album om og til disse»

Albumet ble spilt inn i et lite hus i byen Pioneertown i California, Thomas og produsent Larry tok med seg det de fikk plass til i bilen og satte opp et lite studio hvor de tilbragte de neste ukene og spilte inn basisen for låtene. Stryket ble deretter skrevet av Vince og spilt inn med strykere fra Stavanger Symfoniorkester i Stavanger Konserthus. Miks og ferdigstilling ble gjort i Thomas sitt studio i Stavanger og på en liten øy i Nordfylket.

På Sildajazz har Dybdahl med seg byens eget Harald Hårfagre Kammerorkester. Det blir en storslått opplevelse på Festiviteten på åpningsdagen vår.

«Vi gleder oss veldig til å vise frem disse nye sangene og andre fra katalogen, sammen med et fantastisk band og strykere. For en kveld det skal bli!»

Band:
Lars Horntveth - pedal steel, gitar, synth, blås
Gard Nilssen - trommer, perkusjon
Ole Morten Vågan - kontrabass
Vegard Lien Bjerkan - tangenter

Copyright Sondre Michaelsen