Program
Nyheter
Artister
Informasjon

The Brazz Brothers & Tricia Boutté

The Brazz Brother har blitt en institusjon i norsk kulturliv.

Etter å ha startet som en klassisk messingkvintett i 1981, feirer ensemblet jubileum i år! I løpet av 40 år med kontinuerlig drift, har de bare hatt én utskifting i besetningen: da Kåre Nymark erstattet Jarle Førde på trompet i 2015. Ellers har kontinuiteten gjort ensemblet til mestere i samspill. Dette samspillet kombinert med gruppens stadige jakt etter den gode og originale musikken, har gjort gruppen til en storfavoritt hos publikum.

I løpet av karrieren har The Brazz Brother spilt over 5000 konserter, turnert i 34 land og utgitt over 20 album. De har samarbeidet med profesjonelle symfoniorkestre, kor, korps, afrikanske stammehøvdinger og andre internasjonale artister. Under Sildajazzfestivalen skal de for første gang samarbeide med den fantastiske vokalisten Tricia Boutté.

The Brazz Brothers består av to brødrepar på messinginstrumenter. Jan Magne Førde spiller trompet og flygelhorn. Helge Førde spiller trombone. Runar Tafjord spiller waldhorn og Stein Erik Tafjord håndterer tubaen. Fra Sula kommer også Kåre Nymark, og Kenneth Ekornes fra Sykkylven har kommandoen over trommene.

The Brazz Brothers har spilt på Sildajazz en rekke ganger, og var den første vinneren av Sildajazzprisen for snart 20 år siden.