Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Susanna synger Gunvor Hofmo med Harald Lassen

Tor. 8. aug. 16:00
Haugesund Folkebibliotek

"En svært vakker symbiose mellom tekst, melodi og instrumenter." - Morgenbladet

I over tyve år har Susanna Wallumrød spilt konserter i inn og utland, og så langt har det blitt atten albumutgivelser. Et av prosjektene Susanna har gjort er "Jeg vil hjem til menneskene" med tonesatte dikt av Gunvor Hofmo. I anledning Hofmos 100-årsjubileum i 2021 ga Susanna ut demoene til albumet som kom for ti år siden, og i 2024 gjester hun Sildajazz og Haugesund Folkebibliotek. Susanna fremfører sangene laget av Gunvor Hofmos dikt solo med piano og vokal, og i duo med saksofonist Harald Lassen.

"(...) en voldsom, nydelig og vond plate som også bør gi Hofmos diktning fortjent renessanse."
-Terningkast 5 i Dagsavisen

"Susanna har løftet frem Gunvor Hofmos mørke, lengselsfulle poesi til et større publikum. Ikke bare det, Susanna Wallumrød har gjort flere av diktene til nydelige sanger."
-Terningkast 5 i Bergensavisen

"Når man gir seg i kast med diktene til en så markant lyriker bør første bud være at man fanger stemningen i diktene og viderefører dem til musikken. Det gjør Wallumrød, ofte med "dyster glans"."
-Terningkast 5 i Dagbladet

Saksofonist og multiinstrumentalist Harald Lassens fargerike tilstedeværelse i bl.a. norsk jazz det siste tiåret har ikke gått ubemerket hen. "Jazz med en annen form og farge. Musikk som bare kan komme fra et fritt og åpent sinn," skrev internasjonal presse da det Spellemann-nominerte albumet "Human Samling" kom ut i 2020. Han er for tiden aktuell med sitt svært personlige og svært kritikerroste fjerde album "Balans", som han vant sin første Spellemann for i kategorien jazz nå i april.

Susanna trenger knapt noen introduksjon. Hun er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra, og enten hun velger å opptre som Susanna eller Susanna Wallumrød, har hun siden debuten i 2004 gitt ut musikk som har begeistret kritikere så vel som publikum. Personlige tolkninger av Joy Division, AC/DC, Dolly Parton og Henry Purcell, i tillegg til egne sterke originalsanger, samarbeid med Bonnie'Prince' Billy, Jenny Hval, Ensemble neoN og Carte Blanche har gitt henne et bredt publikum, men også tre Spellemannpriser, EDVARD-prisen og Radka Toneff Minnepris. I 2023 debuterte Susanna med fullt orkester og utgivelsen "Baudelaire & Orchestra" med Krinkastingsorkesteret. I 2024 feirer hun 20 år som plateartist med nye samarbeid og utgivelser.

Copyright Marius Ringen