Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Høvleriet lørdag: Stian Westerhus / Fennesz

Lør. 10. aug. 20:00
Høvleriet

To av våre fremste gitarkunstnerne møtes! Duoen debuterte sammen på en scene i 2023, etter flere års planer om å sette sine manipulerende gitarteknikker sammen.

Stian Westerhus er et unikum på den norske musikkscenen, og har gjennom 20 år tøyd musikalske grenser. Det er intimt og mørkt når han bryter ned barrierene rundt hva en elektrisk gitar og vokal traktert av én person kan være. I tillegg til en imponerende solokarriere som både musiker og komponist, har ettertraktede Westerhus spilt med bl.a. Ulver, Supersilent, Maja Ratkje, MotorpsychoFire!, Trondheim Jazzorkester, Jaga Jazzist, Nils Petter Molvær, John Paul Jones og Sidsel Endresen - for å nevne et lite utvalg.

Med kritikkerroste og Spellemannominerte album på bl.a. Rune Grammofon og House og Mythology, og nå nylig med en duo-utgivelse med Maja Ratkje på Crispin Glover Records.

Fennesz er en levende legende som sist besøkte Haugesund under Safe as Milk-festivalen i 2002. Den østerrikske gitaristen, komponisten og elektroniske lydkunstneren jobber i drømmende landskaper og har en imponerende katalog med ambiente gitarmanipulasjoner på legendariske plateselskap som Touch og Editions Mego. Det er noe unikt, vakkert og melodisk over under de elektroniske lydlandskapene han skaper, ofte beskrevet som som symfonisk. Fennesz har samarbeidet med legender som David Sylvian, Mike Patton, Keith Rowe, Sparklehorse, Ryichi Sakamoto, Jim O'Rourke og mange, mange fler.

Hva denne duoen klarer å skape sammen på scenen under Sildajazz er ikke lett å forutse. Men det er ingen tvil om at det blir et mestermøte som vil sette spor.