Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Stein Torleif Bjella

19:30
Festiviteten
Utsolgt
22:00
Festiviteten
Kjøp billett

Det blir garantert til å bli rift om billettene når Stein Torleif Bjella og hans bunnsolide band kommer tilbake til Haugesund og Festiviteten under Sildajazz. Etter to album med bandet Tolv Volt kom Bjella inn som et friskt pust med solodebuten «Heidersmenn» i 2009. Kjartan Kristiansen fra Dum Dum Boys var fødelshjelper og produsent, og hang med på to album til.

I løpet av 10 år har Bjella rukket å gi ut seks kritikerroste plater, spilt for fullsatte kulturhus landet rundt, toppet festivalplakater og gjestet alle de største tv programmene. 24. april kom albumet «Øvre-Ål Toneakademi. De gode anmeldelsene lot heller ikke denne gangen vente på seg. Albumet fikk en sekser i en anmeldelse iDagsavisen, som beskrev det som «enda et mesterverk fra Bjellas store lille verden». VGs begeistrede anmelder var absolutt klar for mer «kvalifisert sutring fra Øvre-Ål og fiskevannene innenfor», mens Dagbladet konstaterte at «så fengende har du aldri hørt Bjella».

Stein Torleif Bjella har blant annet mottatt Spellemannsprisen, Edvardprisen, Prøysenprisen og Bendiksenprisen for låtskriverkunsten sin. I 2017 kom diktsamlingen ”Jordsjukantologien nr. 1”. Samme år ble teaterstykket ”Kan nokon gripe inn”, basert på Bjellas tekster, sett av 33.000 publikummere på Det Norske Teatret.

Hos Bjella blir det trauste, naturnære menneskelivet i utkanten til både poesi og varm og skakk humor. Og finnes det egentlig et bedre liveband her i landet?

Stein Torleif Bjella (Vokal og gitarer)
Geir Sundstøl (Strengeinstrumenter)
Christer Knudsen (Tangenter)
Eirik Øien (Bass)
Kenneth Kapstad (Trommer)