Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Solveig Andsnes og Øystein Folkedal - Teaterjazz

Fre. 9. aug. 18:00
Festiviteten

Hvorfor kommer så mange av våre kjære og kjente standardlåter i fra musikaler? I denne konserten går Solveig Andsnes og Øystein Folkedal tilbake til standardlåtens opprinnelse. Hva var den opprinnelige konteksten, hvilken funksjon hadde sangen i stykket og hørtes den i det hele tatt ut slik som vi kjenner den i dag?

Gjennom sitt arbeid som skuespiller er Andsnes vant med å analysere teksten, melodien og innholdet i sangene hun synger, og i denne konserten ønsker hun å gå i dybden av teatermusikk som også er kjent som jazzlåter. Ligger det mer der enn det de fleste av oss kjenner til slik vi er vant til å høre dem? Kanskje finnes det noe i den opprinnelige konteksten som igjen kan sette sitt preg på de tekstlige og musikalske valgene man gjør? Med et nytt blikk på disse gamle låtene håper Andsnes og Folkedal å lage en spennende og variert konsert som gir publikum en ny og interessant musikalsk opplevelse.

Øystein Folkedal og Solveig Andsnes har spilt sammen i 5 år. De har hatt flere kirkekonsertprosjekter, musikalkonsert og er vant med å jobbe bredt sjangermessig. Dette prosjektet begynte de å arbeide med høsten 22 og de har nå utvidet med to musikere til i besetningen for et enda mer variert uttrykk.

Til denne konserten har de med seg unge jazzmusikere fra øverste hylle; Håkon Huldt-Nystrøm på bass, Jomar Jeppson Søvik på trommer, Morten Georg Gismervik på cello/gitar og Tuva Halse på fiolin.

Copyright Charlotte Brænna