Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Programendring: Maja Ratkje solo

Programendring: Stian Westerhus er dessverre forhindret fra å komme til Haugesund. Maja Ratkje kommer, og hun vil spille en elektrisk solokonsert.

///

Maja Ratkje og Stian Westerhus er to norske artister og komponister, som begge har blitt verdensnavn innen eksperimentell improvisasjonsmusikk, støy og samtidsmusikk. Begge var i år nominert til Spellemannpriser, i kategoriene «Samtid» og «Åpen klasse». Dette er to navn ganske mange vil forbinde med ledning-virrvarr, høyt lydtrykk, store PA- anlegg, og forsterkervegger som virkelig får kjørt seg. Alle som har noen ungdomsår på nittitallet på CV-en, da MTV var den store premissleverandøren, har sterke assosiasjoner til begrepet Unplugged. Og i sitt nye samarbeidsprosjekt, går disse to stilskaperne rett og slett unplugged. De viser med andre ord en ganske annen musikalsk side av seg selv.

Musikken som fremføres i år, tar utgangspunkt i komposisjoner som Ratkje har laget til forestillingen Sult, som ble uroppført på Nasjonalballetten i 2018. Verkene ble senere utgitt på Rune Grammofon til strålende anmeldelser, og ingen ringere en Iggy Pop trakk musikken frem som en favoritt. I Haugesunds fineste kammersal, Bystyresalen, vil disse to musikerne fremfører hele konserten med akustiske instrumenter. Ikke en eneste effektpedal vil være i sikte.