Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Prisvinnerkonserten: Morten Georg Gismervik

Da gitaristen og komponisten Morten Georg Gismervik fra Karmøy i fjor vant Haugaland Kraft Sildajazzprisen skrev juryen:

«Utøveren har en friskhet i uttrykket som imponerer, og både energi, dedikasjon og utforskertrang i mengder. I komposisjonene føler man sterkt at man har med en historieforteller å gjøre – selv om det dreier seg om instrumentalmusikk. Man hører også spor av utøverens brede musikalske interessefelt: fra klassisk musikk, prog og metal til det lyriske i den nordiske jazzen.»

I år kommer Morten Georg tilbake for å kvittere for prisen, med urfremføringen av verket Starfall. Selv sier han: «Verket tar for seg hvordan vi som mennesker oppfattet universet rundt oss mange tusen år tilbake i tid. Det var noe nærmest poetisk over universets betydning for oss mennesker, og dette verket undersøker måten vi betraktet stjernehimmelen på. Som resultat er musikken i et mer elektrisk lydbilde hvor musikken behandles på symfonisk vis.»

Morten Georg Gismervik studerer for tiden ved Norges Musikkhøgskole, og har tidligere studert ved Rytmisk i både i Agder og i København. Han har tidligere vunnet Drømmestipendet.

Sigurd Drogset Hemmingsen – slagverk
Håkon Huldt-Nystrøm – kontrabass
Harsha Jerome - piano/synthesizer
Øystein Folkedal - piano/synthesizer