Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Prisvinnerkonsert: Øystein Folkedal med Kanakkas

Tor. 8. aug. 17:00
Garasjebryggeriet

Fjorårets vinner av Sildajazzprisen, Øystein Folkedal, skal ha årets prisvinnerkonsert på Garasjebryggeriet!

Øystein ble i 2023 uteksaminert fra jazzlinja på Norges Musikkhøgskole. Pianisten fra Karmøy er opptatt av å spille mange forskjellige typer musikk, og elsker å blande forskjellige sjangeruttrykk. Folkedal spiller et kobbel av tangent-instrumenter, og elsker å utforske lyder som ligger en plass mellom akustisk og elektronisk. Han spiller i en rekke forskjellige band som kan høres på forskjellige scener rundt omkring i landet, og etter hvert også på plate. Et utvalg av disse er Arne Sjøen, Oskar Lindberget Kvintett, Tobias Rønnevig og Jon Espelid.

Prisvinnerkonserten er med kvintetten Kanakkas, som spiller elektrisk jazz- og progrock. Tenk Return to Forever, eller Mahavishnu Orchestra som er på slektstreff med Allan Holdsworth og King Crimson. Ja-stemning til taktarter, suggererende motiver og utfordrende riff, er det kreative utgangspunktet til bandet.

Musikerne består av tre muntre karer fra Karmøy, i tillegg til to flotte menn fra Aust-Agder. Sammen lengter de etter å spille raskt og fint sammen i jazz-rockens navn.

Øystein Folkedal - Tangenter
Morten Georg Gismervik - El-gitar
Martin Stapnes - El-bass
Andreas Skorpe Sjøen – Trommer
Tobias Rønnevig – Perkusjon

Sildajazzprisen deles ut av hovedsponsor Haugaland Kraft.