Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Prisvinnerkonsert: Marlen Tjøsvoll

Marlen Tjøsvoll vant i fjor Haugaland Kraft Sildajazzpris, som består av en oppmuntrende sjekk på 30 000 kroner og en utfordring fra festivalen om å gjøre en konsert under neste års festival. Nå har ett år gått, og prisvinneren er klar for å møte Sildajazzpublikummet!

Marlen stiller med helt ny musikk, et helt nytt band og en forsmak på sitt kommende debutalbum under årets festival!

Sangeren og låtskriveren Marlen Tjøsvoll fra Torvastad er kjent for sin sjelfulle vokal og brede musikalske palett. Tjøsvoll ble først frelst på musikk da hennes mor gav henne en kopi av Celine Dions “Let’s Talk About Love”. Hun deltok senere i Korslaget, og landet en imponerende åttendeplass i Idol. Etter ti semester ved prestisjeutdanningen på Berklee i Boston flyttet Marlen hjem til Norge og Oslo. “Jeg måtte begynner på ny” sier Tjøsvoll om denne avgjørende perioden. Bestemt på å bygge seg en karriere startet Tjøsvoll en jazztrio og begynte å synge på jazzklubber. Hun fortsatte samtidig å skrive egne låter, som til slutt skulle bli hennes første album Song In My Head.

På det kommende albumet flyter hun ubesværet mellom jazz, soul, funk og rock. Tekstene utforskrer de kaotiske og paradoksale følelsene som følger av å være i et destruktivt forhold. Hun sørger over tapet av et en gang så lykkelig forhold. Hun forbanner tiden som ble sløst bort, og feirer sin frihet – noen ganger i en og samme frase.

Marlen Tjøsvoll: vokal
Astrid Steen: kor
Edvard Synnes: tangenter
Magnus Berg: gitar
Lasse Weeden: bass
Ola Øverby: trommer