Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

På Stengrunn

Lør. 10. aug. 17.00
Festiviteten

I 1973 spilte Lillebjørn Nilsen, Jon Arne Corell, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal og Carl Martin Iversen inn albumet «På Stengrunn», hvor de satte musikk til tekster av Rudolf Nilsen. Platetittelen ble bandnavnet, som har holdt det gående siden. En legendarisk sammensetning av noen av våre aller største musikere!

I 2024 består På Stengrunn av Jon Arne Corell, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal, Lars Klevstrand og Edvard Askeland.

Kvintetten ønsker å få fremmet hvilken enestående allsidighet som ligger i diktskatten etter Rudolf Nilsen. Kjærlighetsdikt, humoristiske dikt og politiske dikt som har fått nytt liv med musikken i bunn. I tillegg til publikummere som har vært trofaste siden 70-tallet har bandet vist at prosjektet er relevant for nye generasjoner, som ble tydelig bevist perioden Moddi var et aktivt medlem som også bidro med låtskrivingen. I fjor feiret bandet 50 år, og nye dikt har blitt tonesatt og er blitt en del av repertoaret.

På Stengrunn er en unik del av norsk musikkhistorie. Viser som står bunnsolid 50 år etter prosjektet ble påbegynt, med Rudolf Nilsens tekster i front. Visene har også blitt gitt ut i bokform som sang- og noteboken «Femti sanger gjennom femti år» - gjennomillustrert av Lillebjørn Nilsen.