Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Orions Belte

Fre. 9. aug. 22:00
Høvleriet

Orions Belte har vært en stødig leverandør av groovy, catchy og drømmende instrumental-pop siden de debuterte i 2018 med albumet Mint. Women fra 2023 er deres tredje studioalbum, men det lyver kanskje litt når man i tillegg nevner at de har gitt ut to live-album med tilhørende filmer, tre EP-er og et giga-prosjekt hvor hvert av medlemmene ga ut hvert sitt soloalbum under Orions Belte-paraplyen. De tre musikerne sitter sjelden stille, og inspirasjonen virker å være endeløs. Det er nok også derfor etterspørselen etter musikken deres er så stor.

De kom nylig tilbake fra deres første USA-turné, et land hvor musikken deres virkelig har fått fotfeste. De spilte fra New York til Los Angeles, og var innom byer som Philadelphia, Atlanta, Seattle og San Francisco, samt festivaelen SXSW i Texas og Treefort i Idaho. Fansen stilte opp i hopetall, og de gikk tom for merch og plater halvveis i turneen. Det må pakkes mer til neste gang, note to themselves.

Alt av låtskriving og produksjon på Women er som vanlig gjort av bandmedlemmene selv, og denne gangen har de lagt mye krefter i å gjøre alt både større og mektigere enn på de foregående platene. Strykearrangementene flyter lett over hele plata. Det føles nesten som å slippe løs én million ballonger på en og samme gang, mens man ligger og ser på nattehimmelen og drømmer om bilturer på humpete landeveier gjennom Amazonas i Brasil.

Konserten er en del av fredagsbilletten til Høvleriet, og inkluderer også Mari Kvien Brunvoll og Stein Urheim med Moskus, André Roligheten 5 og Miss Tati.