Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Mulatu Astatke

Verdensmesteren og legenden Mulatu Astatke spiller for utsolgte hus hver gang han gjester Norge. I sommer kommer han for første gang til Haugesund og Sildajazz!

Både Elvis Castello og Robert Plant har erklært seg som store fans. Mulatu Astatke har inspirert Nas, Damien Marley, K’naan, Kanye West og Fleetwood Mac — for å nevne noen — med sin innovative «ethio-jazz». Musikken er en unik fusjonering av tradisjonell etiopisk musikk med jazz, afro-funk, soul og latinske rytmer!

Han ble kjent for et langt større publikum i 2006 da flere av komposisjonene hans ble benyttet i filmen Broken Flowers, regissert av Jim Jarmusch, men også ved at et utvalg låter ble gjenutgitt i CD-serien Ethiopiques på 1990- og 2000-tallet på det franske selskapet Buda Musique.

Mulatu Astatke får en stadig større tilhengerskare. 76 år gammel er Astatke like aktiv, og spiller gnistrende konserter rundt om i verden. Han har i nyere tid samarbeidet med både Either/ Orchestra i USA og The Heilocentrics i England, og ga i 2010 ut det kritikerroste albumet “Mulatu Steps Ahead”, som er en fantastisk blanding av afrikanske rytmer, funky blåsere, følsomme jazzelementer og et nesten hypnotisk storband-sound.