Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Høvleriet fredag: Miss Tati - Angola Yangue

Fre. 9. aug. 23:00
Høvleriet

Som enda en ny forgrening av Miss Tatis forunderlige verden krøp hennes Angola70 først frem som et bestillingsverk på en svett klubb i 2018, og det fungerte som en kule da hun samlet sine favoritt musikere og dansere for å spille Semba, Rebita og Soukous. På Nattjazz 2019 fylte de opp Røkeriet til en magisk konsert - proppet av crispy perkusjonsinstrumenter, tydelige gitarer, sterk vokal og ikke minst dødelige rytmer som har preget dansegulv verden rundt i lang tid.

Angola70 har nå blitt Angola Yangue og teller inntil 11 på scenen. Tidligere har det blitt levert noen forrykende konserter de siste årene, bl.a. på Nattjazz, Vinjerock, Træna, Mablis, Førdefestivalen, Vangen, Oslo World m.fl.. Publikum tas med til Tatis foreldres hjemland, Angola. Landet, som var en portugisisk koloni i 400 år, bærer fortsatt preg av den 27 år lange borgerkrigen mellom 1975-2002 som er årsaken til at Miss Tati sine foreldre endte opp i Portugal og senere i Norge i 1996. Det ble lagt ned forbud mot å snakke de angolanske nasjonalspråkene kimbundu og umbundu under den lange kolonitiden, men med sitt Angola Yangue tar Miss Tati tilbake makten gjennom sitt musikalske mandat og synger på både portugisisk og de angolanske språkene.

Utenom det rent musikalske er målet med prosjektet å sette søkelyset på Tati sine angolanske røtter, landets politiske situasjon de siste 60 årene, borgerkrigen, korrupsjon og den blomstrende kulturen i tiden rundt frigjøringen fra Portugal i '75.

Copyright Sondre Eriksen