Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Maridalen

Ons. 7. aug. 15:00
Bedehuset Zion - Dokken

Musikken til Maridalen oppleves intim, og trioen skaper ulike musikalske rom som fylles med små ulike fortellinger. Den akustiske klangen fra kontrabass, trompet og treblås inviterer lytteren med ut til øylivet, til havets bunn, og til et øysamfunn med en egen fuglefanger. Lydbildet til trioen er transparent og gir stort rom og ansvar til hver av de tre musikerne. Vi kan forvente oss å bli med på en oppdagelsesferd blant melodier og stemninger når de besøker årets Sildajazz - helt perfekt plassert på Bedehuset Zion i Dokken!

Den kritikerroste jazztrioen har hentet navnet sitt fra dalføret like nord for Oslo sentrum. Trioens tre utgitte album har høstet strålende anmeldelser både nasjonalt og internasjonalt. Debutalbumet «Maridalen» som kom i 2021 ble av Aftenposten plasserte på lista over årets beste norske album, mens engelske MOJO Magazine inkluderte albumet på sin oversikt over «Jazz albums of the Year». Oppfølgeralbumet «Bortenfor» som kom året etter ble utropt til en av de beste jazzplatene i 2022 av Dagsavisen. Dalføret som har gitt navn til trioen setter også sitt fysiske preg på selve musikken, da begge album faktisk er spilt inn i den gamle trekirka i Maridalen. Og med konserter på blant annet Ora Jazzfestival i Romania, Nordic Jazz Festival i Nederland og fjorårets London Jazzfestival har de også invitert med seg den internasjonale jazzscenen inn i Maridalen.

I april i fjor satte de tre kursen for øya Gressholmen i Oslofjorden hvor de har spilt inn sitt tredje album på en DNT-hytte. Med seg på innspillingen har de også Emil Brattested (pedal-steel) og Erland Dahlen (perkusjon) som gjestemusikere. «Gressholmen» ble sluppet 5.april i år og har allerede rukket å høste strålende anmeldelser i både nasjonal og internasjonal presse.

Anders Hefre – saksofon
Jonas Kilmork Vemøy – trompet
Andreas Rødland Haga – kontrabass