Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Bestillingsverk: Mari Kvien Brunvoll

Tor. 8. aug. 14:00
Bystyresalen

Til Sildajazz har årets festivalmusiker Mari Kvien Brunvoll laget en solokonsert som spenner fra nedstrippet ordløs sang til live sampling og effektbruk, harpeleik og egendesignete instrumenter i porselen og sveiset i stål.

Mari Kvien Brunvolls solokarriere startet tidlig i tjueårene mens hun fremdeles studerte improvisasjon og sang ved Griegakademiet i Bergen. Etter å ha laget musikk på soveromsgulvet i kollektivet, turnerte hun jevnlig i Europa i flere år med sitt musikalske prosjekt for stemme og elektronikk. Hun gav ut sitt kritikerroste debutalbum på Jazzland Recordings i 2012 og kort tid etterpå lagde Ricardo Villalobos en halvtimes remiks av "Everywhere You Go" fra samme album.

Hennes hovedinspirasjonskilder er elektronika og tidlig elektronisk musikk, ulike typer folkemusikk, indisk musikk, og lyder fra naturen.

Mari er også en del av bandet Building Instrument, duo med Stein Urheim med Moskus, kvintetten Ensemble Ensemble og har jobbet med Espen Sommer Eide. De siste 10 årene har hun jobbet mye i tverrkunstneriske samarbeider med filmkunst, scenekunst, dans, lydinstallasjoner og forfattere som for eksempel Ane Hjort Guttu, Simone Hooymans og nylig hadde hun lese-konsert med Knut Ødegård, Runar Gudnason og Maria Parr på Nynorske Festspela.

Nå står hun igjen alene på scenen med ny musikk, bestilt av Sildajazz.

Mari er årets festivalmusiker, og du kan også høre henne i konsert med Urheim/Moskus fredag 9. august og med Building Instrument lørdag 10, begge på Høvleriet.

Copyright Oddbjørn Steffersen