Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Komlejazz med Gjertruds Sigøynerorkester og Helge Jordal

Komlejazz er et av de lengstlevende og mest populære arrangementene under festivalen. For mange er utflukten til Røvær ensbetydende med Sildajazz. Billetten inkluderer båtbillett til og fra Røvær, konsert i Røvær Bedehuskapell og komlemiddag i Sjøhuset. Her er det alltid rift om billettene, og det lønner seg å være tidlig ute hvis man vil ha med seg arrangementet! Billettprisen inkluderer komlemiddag, konsert og båt tur/retur fra Haugesund.

Helge Jordal er en av Norges mest profilerte og særegne skuespillere. Han er også en utmerket vokalist med stor uttrykkskraft.

Gjertruds Sigøynerorkester og Helge Jordal presenterer sammen en konsertforestilling med dikt, fortellinger, sanger og musikk fra sigøyner og taterkulturen. Jordal formidler dette på medrivende vis, med fintfølelse, autoritet og kraft. Musikerne i Gjertruds Sigøynerorkester har siden 1989 overbevist publikum med sitt gnistrende samspill og sin spilleglede.

De senere årenes økende tilstrømming av fattige romfolk, både til Norge og andre EU-land, har aktualisert og synliggjort det stigma sigøynere og rom er utsatt for. I denne konsertforestillingen ønsker Gjertrud å synliggjøre at dette er mennesker som er bærere av usedvanlig rike kulturelle tradisjoner som store deler av europeisk kulturliv i århundrer har hentet inspirasjon fra.

Helge Jordal – vokal
Gjertrud Økland – fiolin
Georg Reiss – klarinett, tárogató
Tom Karlsrud – trekkspel
Pål Thorstensen – kontrabass
Trond Villa – bratsj
Helene Waage – cello, song
Ernest Bangó – cimbalom

Fri aldersgrense.