Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Knut Reiersrud og Iver Kleive - Natt i Desember

Organist møter bluesgitarist, jordnært møter opphøyd, når Iver Kleive og Knut Reiersrud spiller julekonsert i Vår Frelsers Kirke.

– "Etter juleplata fra Betlehem med Sondre Bratland i 1992 var jeg egentlig innstilt på å ikke lage mer jul på plate." sa Knut Reiersrud til NTB da platen "Natt i Desember ble utgitt i 2018. "Men så fant vi så mange fine muligheter i denne desembermusikken, Iver og jeg. Den har hittil fungert som selvterapi i en stadig mørkere høst. Nå kommer den ut til de som vil lytte. Håper det er mange."

Sammen har Kleive & Reiersrud utgitt to plater som har fått tildelt Spellemannsprisen i åpen klasse. På den første, Blå Koral (1991), utforsker duoen salmer og religiøse folketoner på en fordomsfri og jordnær måte. En elegant etterfølger kom i 1996 i form av plata Himmelskip, som ble innspilt live i Sankt Knuds kirke i Odense, med visesangeren Povl Dissing som gjestevokalist på et av numrene. Ut over gitar, orgel og sang, gjør selve kirkerommet denne innspillingen på samme tid mektig og nærværende.

Vi ser frem til å oppleve møtet mellom disse to fremragende musikerne i førjulstiden i Vår Frelsers Kirke.