Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu

Legenden vender tilbake!

Sildajazz fyller 35 år i 2022 og tjuvstarter feiringen allerede 15. mai. Byens jazzfestival er utrolig stolte av å kunne ønske norsk og europeisk jazz sin aller største stjerne velkommen til Festiviteten og Haugesund. Verdensnavnet Jan Garbarek kommer tilbake til Haugesund!

Garbarek stod for åpningskonserten under Sildajazz i 2016. Med storslått tonekunst og et fyrverkeri av et band gledet han et tallrikt publikum. Nå får publikum på Haugalandet endelig anledning til å høre den unike musikeren og hans band igjen i byens storstue.

Jan Garbarek har ikke bare en låtkatalog og en diskografi som har satt spor i musikkhistorien, han har også vært en stilskaper både som brobygger mellom forskjellige uttrykk og med sin helt unike saksofontone. Jan Garbarek tilhører også et svært eksklusivt selskap med jazzmusikere med millionselgende album på merittlisten.

Med stemmen som ideal

– Den menneskelige stemme er mitt ideal, sier Jan Garbarek. Det er svært lite sannsynlig at noen annen saksofonist klarer å komme så nær sitt ideal som han. Det er kontrasten mellom sanglignende og poetiske elementer, og enkelheten og intensiteten i de frie improvisasjoner med medmusikerne som definerer Jan Garbareks helt unike tone og stil. Garbarek er en musikalsk verdensreisende. Han har pustet inn vindene av alle lydene som blåste hans vei, og foredlet dem til en poetisk og personlig lydstrøm.

Musikerne i bandet bidrar hver på sin måte: på tangenter, Rainer Brüninghaus, som har ledsaget ham gjennom mange tiår, Trilok Gurtu fra India, en ekstatisk magiker på ulike slagverk, og brasilianske Yuri Daniel på bass.