Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Hilde Louise Asbjørnsen & Kåre Nymark jr. kvartett

Ons. 7. aug. 21:00
Høvleriet

Hilde Louise Asbjørnsen kommer til Sildajazz med en personlig hyllest til New Orleans, og et stjernelag av musikere, som alle ramla i Gumbogryta da de var små.

Asbjørnsen feirer 20 år som plateartist, og gleder seg til å gjeste Sildajazz med Kåre Nymark jr. som sidekick – en unik solist som har fulgt henne helt siden starten. Med et repertoar satt sammen av egne, inspirerte låter, New Orleans-klassikere og personlige røverhistorier, lover denne gjengen å ta oss med til sitt Storyville.

Asbjørnsen har gitt ut 13 kritikerroste album og blir stadig beskrevet av pressen som en blanding av Billie Holiday og Marilyn Monroe. Hun har også spilt store musikalroller, skrevet egne soloshow og figurert på TV i alt fra dirigentkonkurranse til spørreprogram, men det er musikken som ligger hjertet nærmest.

Kåre Nymark jr. er en særegen jazztrompetist med fartstid fra band som Nymark Collective, Gumbo, Funky Butt, Jazzmob og The Brazz Brothers, for ikke å snakke om Ytre Suløens Jassensemble.

Hans første møte med pianist Anders Aarum fant sted på jazzklubb i New Orleans, noe som ledet til flere musikalske møter i årene som kom.

Anders Aarum har vært toneangivende i en årrekke som produsent, komponist og pianist på norske jazz-utgivelser, inkludert sine egne. Han har akkompagnert solister som Knut Riisnæs, Roscoe Mitchell, Sonny Simmons, Leroy Jones, Silje Nergaard, Vidar Busk, Sigurd Køhn, Ola Kvernberg, Petter Wettre og Beady Belle, samt spilt i Funky Butt, Gumbo, Jazzmob og selvsagt Kåre Nymark jr Kvartett.

Jens Fossum er en av våre mest ettertraktede bassister, og har samarbeidet med Aarum, Nymark og Asbjørnsen i en årrekke. I tillegg til egne komposisjoner, har han spilt med Knut Riisnæs, Sigurd Køhn, Randi Tytingvåg, Vidar Busk, Kaba Orchestra, Petter Wettre, og ikke minst sitt eget, radbrekkende jazzensemble, Prima Vista Socialclub.

Elias Tafjord fikk second line groove’n inn med morsmelka, som sønn av tubaisten i The Brazz Brothers. Han er utdannet ved Jazzlinja i Trondheim og har kommet som en komét inn i det etablerte jazzmiljøet, samtidig som han har suksess med de mer klubb-rettede konseptene Tigerstate, Why Kai og Sassy 009.