Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Hedvig Mollestads Weejuns / Dorothea Økland

HEDVIG MOLLESTADS WEEJUNS

Gitarist Hedvig Mollestad er en stor publikumsfavoritt, og har klart kunstsykket å vinne Spellemannpris i åpen klasse to år på rad for sine soloplater. Slå den! Nå kommer hun til Sildajazz med sin nye trio Weejuns. 

Keyboardist og Buddy-prisvinner Ståle Storløkken har gjennom en lang og stadig like interessant karriere gjort seg bemerket for sine bidrag i power-trioen Elephant9, i Supersilent og i tett samarbeid med både Terje Rypdal og Motorpsycho. Ole Mofjell på sin side har markert seg som en av de fremste unge trommeslagerne og perkusjonistene på den europeiske impro-scenen.

I trioen Weejuns åpner Hedvig døren på vidt gap mot et stort, friere og mer stemningsmettet univers – men de tunge og rocka riffene står fortsatt sentralt.

De få som har rukket å høre trioen allerede melder om et band som tar opp tråden etter vår egen stilskaper Terje Rypdal, og John McLaughlin i Mahavishnu-perioden/ Bitches Brew-perioden. Dette blir episk!


DOROTHEA ØKLAND
Dorothea Økland vant Sildajazzprisen for noen år tilbake, og gjør seg stadig mer gjeldende. Nå spiller hun moody og uimotståelig fengende DIY-elektropop, full av underlige teksturer og finurlige melodilinjer. Økland har skapt seg et musikalsk landskap bestående av synther, harpe, fløyter, fieldrecordings og vokal. Dorothea er også å finne i band som Hey Love, Soft Punch, Klossmajor og Nothing Personal.