Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Goldings / Bernstein / Stewart - orgeltrio i verdensklasse

Verdens beste orgeltrio kommer til Sildajazz!

Det er lite som slår en god orgeltrio! En god orgeltrio kan fremstå sofistikert og med finslipt eleganse i det ene øyeblikket, før den umerkelig smyger seg inn i en uimotståelig og gyngende groove i det neste. Trioen Goldings / Bernstein / Stewart har holdt det gående i over 30 år og spilt for begeistrede og fullpakkede jazzklubber kloden rundt.

Orgel, gitar og trommer. Mer trenger man altså ikke!

Det er flat struktur i denne trioen, men det må vel være tillatt å særlig trekke frem organisten i en orgeltrio? Larry Goldings er nemlig ingen hvemsomhelst. Goldings er en ettertraktet studiomusiker og har spilt på platene til James Taylor, Norah Jones, Beck, John Legend og Elton John. I jazzverden er han kanskje mest kjent for samarbeid med Herbie Hancock, Madelein Peyroux, Melody Gardot og John Scofield.

Graden av perfeksjon i denne trioen er på hakeslippnivå - men de tre har alltid bevart sulten. Musikken og samspillet deres er i stadig utvikling, og de borrer stadig dypere inn mot kjernen i det de holder på med. Trioens forrige konsert på Nasjonal Jazzscene i Oslo ble et pilgrimsmål for mange jazzfans og musikere, og sosiale medier var i uvanlig stor grad tapetsert av begeistrede statusoppdateringer i etterkant. Deres siste album Perpetual Pendulum kom ut i 2022, og blander egne komposisjoner med låter av Wayne Shorter, Duke Ellington, George Gershwin og Gary Bartz.

Vi lover tett jazzklubbstemning på Høvleriet når tre av verdens fremste jazzutøvere entrer scenen!

Larry Goldings: Hammond B3
Peter Bernstein: gitar
Bill Stewart: trommer