Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Høvleriet lørdag: Gard Nilssen Acoustic Unity

Lør. 10. aug. 21:00
Høvleriet

Den spellemannsnominerte trioen Gard Nilssen Acoustic Unity har siden starten i 2014 gitt ut tre kritikerroste album; “Firehouse”, “Live In Europe” og “To Whom Who Buys A Record” og spilt 100 konserter i Norge, Europa, Japan, USA, Canada og Brasil. Etter overbevisende konserter på Winterjazz i New York, Jazzahead i Bremen og sammen med Joshua Redman og Ambrose Akinmusire under Nilssen’s Artist in Residence opphold på Moldejazz i 2019 blir bandet omtalt som noe av det beste og mest spennende på den europeiske jazzscenen om dagen.

I 2022 slapp de debutalbumet «Elastic Wave» på verdens største jazzplateselskap; ECM, og i den forbindelse turnerte de omfattende i hele Europa.

Musikerne er blant de mest etterspurte og aktive musikerne i sin generasjon om dagen og er ellers kjent fra band og artister som: Django Bates, Pat Metheny, Bill Frisell, Trondheim Jazzorkester, Koma Saxo, Susanne Sundfør, SKRIM, Friends & Neighbors, Bushman´s Revenge, Peter Evans og Enemy.

Musikken er egenkomponert med fokus på samspill, groove, dynamikk og energy, med masse rom for improvisasjon. Trioen beveger seg inn i historien og tar eierskap i den, men nøyer seg ikke med det. Kraften i uttrykket og arrangementenes friske karakter tar musikken inn i vår tid

Acoustic Unity bruker speilet til å orientere seg fremover!