Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Frode Grytten og Morten Qvenild


Forfatter Frode Grytten og den unike tangentmannen Morten Qvenild har samarbeidet i en årrekke, og en stor respekt for hverandres kunstnerskap ligger åpenbart i bunn. Nå kommer de til Sildajazz og Haugesund Folkebibliotek med nye og gamle klanger og tekster.

De to har tidligere gitt ut boken og platen Område 51 sammen, basert på et bestillingsverk for Kongsberg Jazzfestival.

Frode Grytten (f. 1960) er fra Odda. Han er en av de mest markante novelleforfatterne i Norge, men har også hatt suksess innenfor flere andre sjangere. Grytten debuterte i 1983, og har siden skrevet både romaner, noveller, barnebøker, dramatikk og lyrikk. Novellene hans har blitt gitt ut i flere samlinger og utvalg, senest i den 870 sider tjukke Noveller i samling fra 2009. Frode Grytten fikk Brageprisen for Bikubesong i 1999 og ble for same bok nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Han har mottatt Rivertonprisen, Bjørg Vik prisen, Melsomprisen og er i skrivende stund nominert til Ibsenprisen.

Pianist Morten Qvenild (f. 1978) har en imponerende lang liste med samarbeid og utgivelser bak seg. Han har turnert og arbeidet med Jaga Jazzist, Susanna & The Magical Orchestra, Shining, Nils Petter Molvær, Solveig Slettahjell og A-ha. Trioen hans «In The Country» ble stiftet i 2003 og er fortsatt aktiv, og i 2015 gav han ut soloalbumet Personal Piano som ble nominert til Spellemann i åpen klasse og som han mottok TONOs Edvardpris for.