Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Fliflet / Hamre

Fliflet/Hamre er et unikt orkester som gjennom tre tiår stadig har vunnet stadig nytt publikum. I dette orkesteret blir trekkspill og trommesett supplert med sang, melodika og gryter – og Gabriel Fliflet og Ole Hamre har skapt en helt egen stil som har begeistret både publikum og kritikere i et vidt spekter av miljøer. Gruppen er kjent for sitt tette og levende samspill.

I musikken til Fliflet/Hamres står lekelyst og innlevelse sentralt. Det meste kan skje når orkesteret er på scenen: Rå balkantoner dundres ut mellom vare nordiske moll-perler, jødiske ettertenksomheter, norske kystmelodier eller italienske partisansanger. Man skal heller ikke se bort ifra at Harald Sæverud dras med på 9-takts-kalas hos serbiske sigøynere. Av og til lar Ole Hamre trommene hvile, for å heller lage vakker og uhørt musikk på melodika, eller hans eget gryteinstrument Hamrofonen. Kanskje han også finner frem steppeskoene!

Både folk med lakksko, bunad, sorte skinnjakker eller cowboyhatter lar seg villig føres rundt i dette orkesteret sin fargerike hage! Kontrastene er store, men opplevelsen er fullstendig.