Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Fieh

Ons. 7. aug. 22:00
Byscenen

Det norske bandet Fieh kommer til å fylle scenen på Byscenen til randen, med sine åtte medlemmer, hauger med utstyr og instrumenter og smittende danseglede. «Fieh bringer jazzen tilbake til dansegulvet», var overskriften på anmeldelsen til Aftenposten. Og alle som har opplevd en konsert med dette musikalske kollektivet, vet at det er en opplevelse av de sjeldne.

Bandet fikk sitt gjennombrudd med låten Glu, som endte opp på et utall musikklister verden rundt, og som kulminerte i et nærmest surrealistisk høydepunkt på Elton John Rocket Hour - der en av pophistoriens aller største musikere, delte sin begeistring for dette norske bandet.

Nå er bandet tilbake med sitt tredje studioalbum og imponerer igjen med uimotståelig fengende låter og tekster. Albumet tar opp temaer som kjærlighet, livet som musiker, sorg og ambisjoner, og frontfigur Sofie Tollefsbøl skildrer det hele med sin rå og allsidige stemmeprakt. Bak groovy komp og catchy beats ligger en lyrisk dybde og tidvis melankolsk tematikk som gjør dette til en genuint ektefølt opplevelse.

Fieh har allerede imponert publikum på flere store festivaler og konsertscener, både i Norge og internasjonalt, og med det nye albumet i bakhånd er det ingen tvil om at Sildajazzpublikummet vil få en opplevelse som vil sitte i kroppen lenge etter konserten er over. På Sildajazzen kommer bandet til å runde av – eller kanskje fyre opp? – avslutningen av onsdagskvelden.