Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Familiekonsert: Toget (gratis)

Lør. 10. aug. 13:00
Bibliotekparken

Sildajazz skal ha et godt tilbud for hele byen, og barnefamilene skal selvfølgelig få være med på festival! Familiekonserten i Biblioteksparken er gratis og åpen for alle, og presenteres i samarbeid med Redd Barna Haugalandet.

I år er vi så heldige å få besøk av Toget! Et ny trio rettet mot barn, med erfarne musikere som skjønner det å underholde for både de minste og de voksne.

Toget er et band som spiller kul gitarmusikk. Her får du både musikk du garantert har hørt før, blandet med musikk du ikke har hørt tidligere. Dette toget stopper på stasjoner langs den amerikanske musikkhistorien, fra tidlig på 1900-tallet og fremover. Ta plass på toget og bli med og syng, klapp, knips og dans! Toget slentrer stødig og taktfast langs skinnene og tar deg trygt gjennom kjente og ukjente landskap.

Toget er en helt ny trio, med musikere som kjenner hverandre godt fra andre sammenhenger. Navnet «Toget», som henspiller til låta «Freight Train» fra 1906 av Elisabeth Cotton, gir en god pekepinn på musikken vi får høre. Trioen vil presentere publikum for ukjent musikk og gjemte musikkskatter. Ved å knytte det ukjente opp mot kjente sanger, får vi en rød tråd som åpner døra til helt nye musikalske bekjentskaper. Klovning og Mæland Jensen har tidligere gitt ut plater sammen i bandene Hullyboo og Vellichor. Klovning vant i 2022 Spellemannspris i klassen Jazz med bandet «Flukten». Mjanger har denne sommeren turnert med årets Stjernekamp-vinner Bjørn Tomren, mens Mæland Jensen fra Mjøndalen den siste tiden har spilt konserter med bandet LÖV og artisten Kajsa Balto.

Marius Hirth Klovning - Gitar og Banjo Edvard Mjanger - Bass Mats Mæland Jensen - Trommer og perkusjon

Copyright Maja Brenna