Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Espen Berg

Tor. 8. aug. 12:00
Bystyresalen

Det tok 20 års forberedelser å improvisere en halvannen times konsert. Den skulle gi Espen Berg internasjonal anerkjennelse.

Når Espen Berg setter seg ved flygelet, oppstår en kontinuerlig strøm av musikk. Metoden er en improvisasjonform som han selv kaller spontankomponering. I fjor slapp han albumet "The Hamar Concert" - et uredigert og upolert live-opptak fra Espens solokonsert i Kirsten Flagstad-salen i Hamar, som følger opp hans kritikerroste impro-debut, "The Trondheim Concert".

Espen Bergs enorme musikalitet, som strekker seg fra moderne jazz og konseptuell samtidsmusikk til klassisk, pop og folkemusikk, danner det perfekte utgangspunktet for konserter skapt i øyeblikket, der en ustanselig strøm av ideer omhyggelig settes sammen til en helhetlig narrativ. Metoden er den samme som Keith Jarretts, men musikken er unik og så personlig den kan bli.

Espen Berg (født 1983) er opprinnelig fra Hamar, men bosatt i Trondheim. Han har turnert verden rundt siden 2003. Espen Berg mottok i 2016 Norges største musikkstipend, JazZtipendiatet, på Moldejazz, og har skrevet bestillingsverk til flere av de største jazzfestivalene i Norge. I 2023 ble han offisiell Steinway Artist.

Dette blir uten tvil en unik opplevelse i Bystyresalen på Rådhuset.