Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Craig Taborn Shadow Plays

Pianisten Craig Taborn fra Minneapolis, Minnesota likestilles med legender som Keith Jarrett og Paul Bley. Han har hatt en bratt oppadgående karrierekurve de siste tjue årene. Hvis man skal bruke sportsterminologi så er han for øyeblikket verdens-éneren i manges bok!

Taborn har spilt på langt mer enn 90 album med andre artister, og har så langt gitt ut 11 egne album. Nå er han tilsynelatende overalt, og er en ettertraktet musiker som har spilt med «alle» på jazzscenen: fra Bill Frisell og John Zorn, til Dave Holland og Tomasz Stanko. Albumet «Avenging Angel» fra 2011 ble genierklært av kritikere i The Guardian og New York Times. I oktober 2021 kom konsertalbum «Shadow Plays» som viser med tydelighet at vi har med en stor pianist og improvisatør å gjøre.

Å sette seg ned foran et Steinwayflygel, uten noter, og med en sal full av forventningsfulle lyttere, er en øvelse som krever alt av en musiker. Intimiteten og konsentrasjonen rundt solokonserter kan også gi en helt uovertruffen følelse av at sal og scene smelter sammen – at publikum og utøver sammen skaper magi. Vi garanterer en stor musikkopplevelse i Bystyresalens fantastiske akustikk!

Fri aldersgrense.


Artistfoto: Bart Babinski / ECM Records