Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Bristol Silence

Ons. 7. aug. 20:00
Bystyresalen

Komponist og bassist John Andrew Wilhite-Hannisdal flyttet fra New York til Oslo i 2014, og har siden det etablert seg som en usedvanlig interessant og allsidig kunstner. Det er ikke mange unge kontrabassister som skriver både bestillingsverk for Den Norske Opera og bigbandverket Bristol Silence - hvor musikerne spiller med frihet og mot.

Ensemblet består av 12 av Skandinavias fremste jazz og samtidsmusikere, inkludert vokalprestasjoner som anerkjente The Wire omtaler som “stunning vocals of Sofia Jernberg and Robin Steitz” i sin anmelde av urfremføringen på Hotel Bristol under Motvindfestivalen. Men tematikken av verket har også fått en stor del oppmerksomhet i nasjonale medier. Wilhite-Hannisdal tar for seg historien til Bristolorkesteret, som ble stiftet i 1930-tallet og fungerte under den tyske okkupasjonen av Norge, og senere ble til Kringkastingsorkesteret.

Verket fokuserer på tematikker som inspirerer refleksjon rundt musikernes roller (aktive eller passive) under krigstiden. Historien om Bristolorkesteret er kompleks og tvetydig, siden noen av KORKs stiftere var motstandsmenn, og noen spilte inn propagandamusikk for nazistene. Hva betyr stillheten rundt dette? Hva betyr det av vi fortsatt er stille? Hva betyr det å spille denne stillheten?

ROBYN STEITZ & SOFIA JERNBERG sopran
HANS P. KJORSTAD fiolin
KLAUS HOLM & TORBEN SNEKKESTAD saksofon
ANDREAS RØYSUM klarinett
ERIK KIMESTAD PEDERSEN trompet
ANE MARTHE SØRLIEN HOLEN & ANDREAS WINTHER perkusjon
FERDINAND BERGSTRØM gitar
AYUMI TANAKA piano
JOHN ANDREW WILHITE-HANNISDAL kontrabass & komposisjon

Tekster sammensatt av J.A. Wilhite-Hannisdal, med bidrag fra Fred Moten

Rådgivning: Finn Iunker