Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Arild Andersen og Jojje Wadenius


Norsk-svensk legendemøte!

Det ble både smilt og ledd mye på scenen - og i salen – da gitarist Jojje Wadenius og bassist Arild Andersen spilte sin første konsert sammen i Oslo i 2021. De to har kjent hverandre siden 70-tallet og spilt sammen i flere settinger, men aldri før som på duo.

Nettopp på 70-tallet spilte den svenske gitaristen Georg “Jojje” Wadenius med bl.a. Cornelis Vreeswijk før han flyttet til USA og splite i Blood, Sweat and Tears og Saturday Night Live Band i New York.

I samme periode var han en ettertraktet studiomusiker og spilte gitar for Roberta Flack, Diana Ross, Dionne Warwick, Aretha Franklin, Michael Franks, Steely Dan og Simon and Garfunkel, for å nevne noen!

Arild Andersen er en bauta i norsk og europeisk jazz. Siden slutten av 1960-tallet har hans varme basstoner og kreative spill preget en rekke band. Det var i samarbeid med Karin Krog, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen – og gjennom innspillinger på ECM - at Arild Andersen for alvor skapte seg et internasjonalt navn. Siden den gang har han spilt med Nils Petter Molvær, Radka Toneff, Kirsten Bråten Berg, Don Cherry, Bill Frisell, Sam Rivers, Sheila Jordan og Pat Metheny, for å nevne noen ytterst få.

På denne duokonserten på fantastiske Bedehusets Bar og Bazaar skal vi få høre to store musikere som setter sitt særpreg på sanger valgt ut i fellesskap, fra to vidtrekkende karrierer.