Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Åpningskonsert: Noora Noor med Haugaland Storband (gratis)

Ons. 7. aug. 18:00
Rådhusplassen

Åpningskonserten under årets festival er med Noora Noor backet av byens eget Haugaland Storband - på hovedscenen på Rådhusplassen!

Åtte år gammel kom Noora Noor og familien til Holmlia i Oslo fra De Forente Arabiske Emirater. Det viste seg raskt at hun kunne synge, og allerede som 15-åring signerte hun med Warner Music. Debutalbumet hennes ble produsert av Stargate, som førte til at hun for alvor kjent i Norge.

Noora sier det er på scenen hun føler seg hjemme, og høster gang på gang strålende kritikker for sine konserter. Hun har spilt på festivaler som Øya, Notodden Blues Festival, Kongsberg Jazzfestival og utenlandske festivaler som Notting Hill Festival i London - i tillegg til å ha vært på Sildajazz tidligere.

Noora Noor fikk terningkast seks i VG for albumet "Soul Deep", som hun også tok med seg en Spellemann for. Albumet markerte et skifte hos Noora Noor mot neosoul med sterke tråder til tradisjonell soul som passer hennes enorme stemmeprakt godt.

Haugaland Storband fikk ærespris av Sildajazz i 2023, og vi er rett og slett utrolig heldige som har et storband av dette kaliberet her i vest. Ensemblet, under ledelse av Jonas Romme, har røtter helt tilbake til 1988 og huser mange av distriktets fremste musikere og solister. De har flere vellykkede samarbeidsprosjekter bak seg, og det er ingen grunn til å tro noe annet enn at årets kollaborasjon blir noe unntak!

Fra begrunnelsen til æresprisen:
"Haugaland Storband er en hjørnestein i jazzmiljøet i vårt distrikt. I 35 år har de vært en viktig formidler av jazz, og et viktig og utviklende miljø for en endeløst lang rekke lokale utøvere. Under Sildajazz har storbandet samarbeidet med artister som Anthony Strong, Silya, Ole Børud og The Real Thing, og leverer alltid gnistrende konserter med stor energi og spilleglede. Vi vil med prisen takke og hylle alle som har lagt til rette, og som har bidratt gjennom disse årene, og alle som har drevet musikken og arbeidet videre. Vi håper at vi om 35 år fortsatt har et like vitalt Haugaland Storband. Arbeidet dere gjør har store positive ringvirkninger i hele musikkmiljøet."

Åpningen av festivalen er gratis og åpen for alle, og vi legger lista høyt for resten av uken med dette samarbeidet!