Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Ane Brun

Ane Brun feirer 20-årsjubileum som artist på Sildajazz!

Ane Brun er en av landets aller mest populære artister. Hun har hatt en eventyrlig karriere siden debutalbumet Spending Time with Morgan fra 2003. Det har gått ti år siden forrige konsert i Haugesund.

Sekserne har trillet tett etter en lang rekke briljante album og fantastiske konserter. It All Starts With One (2011), When I’m free (2015), Leave Me Breathless (2017), After The Great Storm og How Beauty Holds The Hand of Sorrow (2020) er noen av høydepunktene. Det norskspråklige albumet Nærmere (2022) føyer seg fint inn i gullrekka.

De mange Europaturneene i de siste ti årene har tydelig demonstrert at Ane Brun er blant våre aller beste liveartister. Jubilanten har hatt en lang rekke konserter i ulike konstellasjoner – i og utenfor Skandinavia – solo, duo, med band, strykere og symfoniorkester. Festivalkonsertene i duoformat med Marte Eberson under pandemien gav mersmak, og vi er stolte av å få presentere en konsert med duoen. Keyboardisten Marte Eberson har tidligere samarbeidet med Hedvig Mollestad, vært medlem i Highasakite, og vant i 2012 Sildajazzprisen.

***

”Ane Brun stiller i en helt egen klasse som popsanger.”
Aftenposten

”Ane Brun er ikke bare en vokalist av Guds nåde, hun er også en drivende dyktig gitarspiller.”
VG

”Alt her går opp i en høyere enhet, om vi snakker låtskriving, arrangementer eller fremføring.”
Musikkmagasinet/Klassekampen