Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Ane Brun

Fre. 11. aug. 20:00
Maritim Hall
Kjøp billett

Ane Brun feirer 20-årsjubileum som artist på Sildajazz

Ane Brun er en av landet aller mest populære artister. Hun har hatt en eventyrlig karriere siden debutalbumet ”Spending Time with Morgan” fra 2003.

I 2023 feirer Ane Brun 20-årsjubileum som artist, og det har rukket å gå ti år siden forrige konsert i Haugesund, den gang sammen med jazzbandet Tonbruket.

Sekserne har trillet tett etter en lang rekke briljante album og fantastiske konserter. ”It All Starts With One” (2011), ”When I’m free” (2015), ”Leave Me Breathless” (2017), ”After The Great Storm” og ”How Beauty Holds The Hand of Sorrow” (2020) er noen av høydepunktene. Det norskspråklige albumet ”Nærmere” (2022) føyer seg fint inn i gullrekka.

De mange europaturneene i de siste ti årene har tydelig demonstrert at Ane Brun er blant våre aller beste liveartister. Jubilanten har hatt en lang rekke konserter i ulike konstellasjoner – i og utenfor Skandinavia – solo, duo, med band, strykere og symfoniorkester. Festivalkonsertene i duoformat med Marte Eberson under pandemien gav mersmak, og det vi er stolte av å få presentere en konsert med duoen. Keyboardisten Marte Eberson har tidligere samarbeidet med Hedvig Mollestad, vært medlem i Highasakite, og vant i 2012 Sildajazzprisen.

Vi kan ellers glede oss til flere samlealbum, splitter ny musikk, og – ikke minst - en uforglemmelig konsertopplevelse når Ane Brun feirer sine første 20 år som artist i 2023!

***

”Ane Brun stiller i en helt egen klasse som popsanger.”
Aftenposten

”Ane Brun er ikke bare en vokalist av Guds nåde, hun er også en drivende dyktig gitarspiller.”
VG

”Alt her går opp i en høyere enhet, om vi snakker låtskriving, arrangementer eller fremføring.”
Musikkmagasinet/Klassekampen