Artister
Program
Nyheter
Informasjon
Marked ↗
Frivillig ↗

Alexander von Schlippenbach/Andreas Røysum/Dag Magnus Narvesen

Konserten er gratis for elever ved Skeisvang MDD.

Det er ikke hver dag at internasjonale frijazzlegender kommer til Haugesund. Størrelser som Han Bennink, Evan Parker, Billy Bang har alle vært her – men det kan ta tiår mellom hver gang. Alexander von Schlippenbach har vært en foregangsfigur i over seks tiår, og er fortsatt vital med stor V. Alder er åpenbart bare et tall!

Den tyske pianisten Alexander von Schlippenbach har vært aktiv siden femtitallet, men det var med trioen med Evan Parker og Paul Lovens på sekstitallet at han først for alvor gjorde seg bemerket. Med klassisk utdannelse både som pianist og som komponist ville han frigjøre kunnskapen og ta musikken med inn i det ukjente. På sekstitallet stiftet han Globe Unity Orchestra, et stort og grensesprengende ensemble som han ledet langt inn i åttitallet. Han er en fornyer og stilskaper, men han er også en musiker som henter næring fra over hundre år med jazz-historie. I senere år har von Schlippenbach fordypet seg i Theolonius Monks komplette verkliste sammen med det elleville bandet Monks Casino.

Til Haugesund kommer han med en ny trio med den Berlin-bosatte Stavanger-trommeslageren Dag Magnus Narvesen og den på mange måter ruvende klarinettisten Andreas Hoem Røysum. Se frem til et generasjonsmøte mellom tre kreativt vibrerende og fremoverlente improvisatører og musikere.