Sildajazz tordag 10.8

Stemningsrapport Sildajazz torsdag 10.august 2017

 Andre dag av årets sildajazz er bak oss, og for en flott dag det har vært!

Under årets komlejazz på Røvær skapte det norske tradjazzbandet New Orleans Jazz Cab og Miriam Mandipira meget god stemning, og jubelen blant publikum stod til tider i taket. Miriam Mandipira er i tillegg til å være en dyktig vokalist svært dyktig til å kommunisere med publikum. Med sjarm, humor og ord til ettertanke, begeistret dama fra Zimbawe på bedehuset med sine gospeltolkninger. En stor stemme, et samspilt tradjazzband og gode komler!

«Halleluja» sa Denise Gordon og henvendte seg til publikum i Vår Frelsers kirke. Hun fikk et forsiktig «Halleluja» tilbake, og skjønte fort at sildajazz publikummet måtte ha litt tid for å venne seg til rytmene og språkbruken. Hun ga seg ikke, og på neste «Halleluja» fikk hun svar. Samspillet mellom henne og de dyktige musikerne fra Jazzin’ Babies gav en herlig energi i kirken, og Shannon Barnett imponerte stort med sitt fantastiske trombonespill som fanget publikum i flere sololåter. Denise introduserte siste låten med at en ikke skal være redd døden og at det kun handler om å «Fly Away». Da kan man ikke sitte men må opp å stå, og slik fikk hun hele salen opp fra benkene. Dans og klapping i kirken. «Halleluja».

China Moses forførte publikum i Festiviteten under torsdagens konsert. Hun leverte en funky og soul-fylt jazzkonsert. I tillegg er hun en unik story-teller. Hun fortalte små anekdoter fra livet og uttrykte misnøye med styresmaktene i USA. Det er ikke hver dag publikum danser mellom radene i festiviteten. Det gjorde de da Moses dro siste låt:  «Running».

«We are not the stars here, we are just the vessels, the songs are the stars» presiserte vokalisten Bo Bice i Blood, Sweat & Tears fra scenen i Maritim Hall. Publikum støttet bandet i dette, og salen kokte til rekken av fantastiske hits. Blood Sweat & Tears fyller hele scenen, de er utrolig rutinerte og det er en dyktig gruppe musikere med imponerende vokalopptredener av Bo Bice. Torsdag kveld var det allikevel Ole Børud som toppet vokalprestasjonene til stor fasinasjon fra publikum. Bandet har en nesten utømmelig kilde av soul og RnB hits som Haugesundspublikummet danset inn i august natten til.

 

Det unge bandet ROHEY, presenterer en hardtslående og groovy soul med klare referanser til store soul-dronninger som eks. Jill Scott. Publikum fikk oppleve en variasjon fra hard bop, jazz fusion til mer eksperimentelle komposisjoner på grensen mot klubbmusikk og elektroniske referanser. Dyktige musikere som spiller svært godt sammen, men som også hadde slående og energifylte soloer. Særlig må trommeslageren, Henrik Lødølen nevnes for sine prestasjoner. Fantastiske soloer og ikke minst groove som fikk Høvleriet til å koke.

 

 

Randi Tytingvåg Trio leverte sammen med Nils Økland en nær og ekte konsert på teatercafeen scene torsdag kveld, med en blanding av jazz, folketoner, blues, country- og roots-musikk. Randi Tytingvågs varme, klare og distinktive stemme kommuniserte styrke og sårbarhet på én og samme tid, vakkert.

 

 

Ute på kroene var det god stemning og mye fin jazz, vi gleder oss til fredag!