Fredag 7.august kl 16:00 på Haugesund folkebibliotek

Jan Erik Vold / Arild Andersen

Kjøp billett Legg til i mitt program

Les

Det er duket for en stor begivenhet i jazzen og lyrikkens tegn når Jan Erik Vold og Arild Andersen gjør en konsert i Haugesund Folkebibliotek under Sildajazz.

Jan Erik Vold fylte 80 år i fjor, og hans betydning for norsk poesi kan ikke overdrives. Minst like viktig har han vært som entusiastisk formidler av andre forfatterskap, som oversetter og biograf, og som brennende samfunnsrefser med en lang liste kampsaker. Han har vært avantgarde og provoserende, men også humoristisk og folkekjær.

Arild Andersen står som en bauta i norsk og europeisk jazz. Siden slutten av 1960-tallet har hans varme basstoner og kreative spill satt sitt preg på mange band. Det var sammen med Karin Krog, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen, og innspillingene på ECM, at Arild Andersen først for alvor skapte seg et internasjonalt navn. Han har siden spilt med Nils Petter Molvær, Radka Toneff, Kirsten Bråten Berg, Don Cherry, Bill Frisell, Sam Rivers, Sheila Jordan og Pat Metheny, for å nevne noen ytterst få.

+ Vis mer tekst

Lineup

Jan Erik Vold - vokal / Arild Andersen bass

Se

Lytt