Pat Metheny

Pat Metheny trio åpner Sildajazz 2020

Få, om noen jazzartister kan måle seg med gitaristen og låtskriveren Pat Metheny i popularitet og anerkjennelse. Metheny er utvilsomt en av jazzens aller største nålevende artister. Han har vunnet 20 Grammypriser i 12 forskjellige kategorier. Slå den! Metheny er en artist som virkelig elsker å møte sitt publikum, og som i snitt har spilt 120-250 konserter i året siden 1974.

Pat Metheny fortjener å bli kalt en levende legende, og han fyller store og ærverdige konserthus til randen kloden rundt. At han neste sommer, sammen med sin nye trio, står for åpningskonserten i Maritim Hall under Sildajazz er nesten for godt til å være sant, og litt som å få en julepresang på forskudd” sier Andreas Risanger Meland, nyansatt leder for festivalen. “Metheny er en unik musiker, som aldri stopper å utvikle seg, og som derfor har klart å holde på lytternes oppmerksomhet i mer enn førti år”.

Pat Metheny fikk sitt internasjonale gjennombrudd allerede tidlig på syttitallet da han spilte i bandet til vibrafonist Gary Burton. I 1975 kom hans første egne album “Bright Size Life” – et album som er en soleklar klassiker i moderne jazz, og som har preget generasjoner av gitarister etterpå. Diskografien har etter det vokst jevnt og trutt og vitner om en musiker og komponist med en enorm musikalsk teft, og en aldri hvilende kreativitet. Gjennom hele karrieren har Metheny fortsatt å redefinere sjangeren. Metheny er en sjeldent allsidig og sulten musiker, med et bredt interessefelt, noe hans liste over samarbeidspartnere vitner om. Han har samarbeidet med blant andre Steve Reich, Ornette Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento og ikke minst David Bowie! I Norge har han spilt med Silje Nergaard, Jaga Jazzist og Arild Andersen, for å nevne noen.

Mer enn førti år etter gjennombruddet er Metheny stadig en av de mest lysende og vitale stjernene på jazzhimmelen. Dette blir en stor begivenhet!

 

Billetter legges ut for salg 13. desember kl 1100