Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Sildajazzkino

13. juli 2021

Kinoen har gjennom 100 år vært en av Haugesunds viktigste kulturinstitusjoner. I jubileumsåret utvider Sildajazz og Edda kino samarbeidet og inviterer til Sildajazzkino.

Søndagen før festivalåpning og den siste søndagen i festivalen blir det spesialvisninger på Edda Kino. Programmet er skreddersydd for et musikkinteressert publikum, men også den oppvoksende slekt får servert en skikkelig filmgodbit.

Filmen Apestjernen er basert på den kritikerroste boka skrevet av Frida Nilsson, ofte omtalt som den nye Astrid Lindgren for sine varme og humoristiske bøker.

I Alex Winters dokumentarfilm Zappa utforskes privatlivet til en musikalsk stilskaper som aldri var redd for å si hva han mente i den betente politiske situasjonen han levde under.

Dokumentaren Samma Sång handler om den svenske reggae-legenden Peps Persson som døde 27. juni i år. Mange husker låter som «Hög standard» og «Falsk matematik.» I norske Ulf Myrvolds dokumentar får vi et nært møte med Peps, hvor han forteller om barndommen og faren, tro, håp og kjærlighet, og hvordan den skandinaviske reggaen ble født under en biltur til Norge.

I filmen Respect spiller Jennifer Hudson spiller dronningen av soul - Aretha Franklin. Filmen følger livshistorien fra hun som barn synger i farens kirkekor, til hun blir en internasjonal superstjerne.

Søndag 8. august
14:45 Sildajazzkino: Apestjernen
20:30 Sildajazzkino: Zappa

Søndag 15. august
16:00 Sildajazzkino: Samma Sång
18:00 Sildajazzkino: Respect