Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Nutshell under Sildajazz

28. juli 2021

Sildajazz blir i år vertskap for Nutshell - Vestnorsk jazzsenters velrennomerte lanseringsprogram for norsk jazz, som har vært arrangert hvert år siden 2006. Nutshell samler spesielt inviterte internasjonale delegater og lar dem oppleve de norske artistene som inngår i festivalens program, og et eget lukket showcase-program som presenteres i ulike settinger i distriktet: i Haugesund, Skudeneshavn og på Vibrandsøy.

I løpet av få dager får delegatene anledning til å stifte nærmere bekjentskap med både norsk mat, kultur og natur og en rekke norske jazzartister - noe som i svært mange tilfeller resulterer i spillejobber og økt oppmerksomhet utenlands.

«Vi er utrolig stolte over å få være vertskap for Nutshell akkurat i år» sier festivalsjef Andreas R Meland. «Både fordi det er en stor glede å få vise internasjonale aktører og det norske jazzmiljøet hva både Sildajazz og distriktet vårt har å by på, men også fordi det er ekstra viktig at den internasjonale utvekslingen nå kommer i gang igjen etter en lang periode med helt stengte grenser. De fleste norske jazzmusikere har konserter utenfor landegrensene som en viktig del av sitt levebrød.»

Nutshell går vanligvis parallelt med Nattjazz i Bergen i månedsskiftet mai/juni, men ble i år flyttet til Sildajazz. Kun en håndfull internasjonale delegater deltar fysisk i år, men konserter vil bli filmet og det vil senere bli arrangert spesialvisninger i norske ambassader rundt om i verden. I tillegg til de internasjonale delegatene deltar en lang rekke representanter for norske bookingselskap, festivaler og plateselskap. Tiltaket fikk tidligere i sommer 150 000 kroner i tilskudd fra Rogaland Fylkeskommune. Dette kommer i tillegg til allerede eksisterende økonomisk og praktisk samarbeid med Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Norsk jazzforum, Music Norway og Utenriksdepartementet.