Program
Nyheter
Artister
Informasjon

Fribykunstner Evan Hikmat åpner årets Sildajazz

5. august 2022

I fjor stod daværende statsminister Erna Solberg for den offisielle åpningen av festivalen. I år er det Haugesunds fribykunstner Evan Hikmat som åpner Sildajazz i forbindelse med den gratis åpningskonserten med Silya på Kaiscenen onsdag 10. august.

Haugesund har i en årrekke vært en friby. En friby er en by som har påtatt seg å være vertskap for en forfulgt forfatter eller kunstner i opptil to år. Fribynettverket kom i sin tid i stand etter en ide fra forfatteren Salman Rushdie i 1993, og første friby ble etablert i 1994.

Tidligere i år kom den irakiske journalisten, illustratøren og aktivisten Evan Hikmat, som opprinnelig er fra Baghdad til byen. Vi er stolte for å høre hjemme i en by som holder seg med en fribykunstner, og vi er glade for at fantastiske Evan takket ja til å åpne festivalen. Hun har et hjerte som brenner for musikk, kunst og ytringsfrihet.

Evan har et aktivt virke som illustratør og har bl.a. illustrert en rekke barnebøker. Under festivalen vil for første gang hennes kunst bli utstilt i Haugesund – nærmere bestemt i foajeen i Festiviteten – selve hjertet i festivalen. Utstillingen åpner onsdag 10. august kl 15.30 og blir stående gjennom hele festivalperioden.