Jazz i Sikte 2019

Gjennom et workshop-program med totalt 20 band og påfølgende konserter i Bergen og Stavanger med 10 av dem har disse 2 blitt valgt ut for konserter på Nattjazz og Sildajazz 2019:

Fra Bergen: ANDREA ÅDLAND BAND

 

Andrea Ådland – vokal, Simel Emil Walle – gitar, Arne Toivo Fjose Sandberg – bass, Gaute Ullestad Moen – trommer

Fengslende og utfordrende tekster akkompagnert av en velklingende trio med god smak. Alle fire utviser en misunnelsesverdig ro mens de serverer troverdig kunstpop spekket med lekre detaljer. Andrea Ådland Band fremstår uredde og sjanse-villige, og det føles trygt og godt å bli med på den musikkdramatiske reisen de inviterer til. Vi håper og tror den vil vare lenge.

Fra Stavanger: PROSJEKT PRESTHUS

Svein Are Presthus – saksofoner, Njål Sandegren – gitar, Vetle Aakre Laupsa – kontrabass, Trond-Martin Tanke – trommer

Trygge og stilsikre musikere som evner å ha det gøy på scenen uten at det går på bekost-ning av samspillet, som er både modent, dynamisk og funksjonelt. Denne gjengen har fått sin dose syttitalls jazzrock og Vestkyst, enten det er den amerikanske eller den norske, og viser det med stor overbevisning, selvtillit, energi og ikke minst egne låter. Prosjekt Prest-hus virker å være klar for både Sildajazz og Nattjazz og alt annet som måtte komme deres vei.

Bandene ble valgt ut av juryer bestående av både musikere og arrangører. Workshop-delen ble ledet av Bergmund Waal Skaslien som har ledet programmet i 18 år. Programmets samarbeidspartnere er Bergen Jazzforum, Stavanger Jazzforum, Nattjazz, Sildajazz og Vestnorsk Jazzsenter.